Ammattilaisten opissa, kun oma yrittäjyys oli alkumetreillä

Voi että minä rakastan kukkia! Niiden tuoksua ja kukkakimpun luomaa tunnelmaa koristamassa kotia. Kotona saisi olla aina tuore leikkokukkakimppu pöydällä. Toinen intohimoni on valokuvaaminen, jota olen myös opiskellut. Haaveeni on myös pitkään ollut yrittäjyys.

Siksipä olin erittäin innoissani, kun näin Petra Veikkolan instagramissa mainoksen kukka- ja valokuvausworkshopista. Workshop, jossa yhdistyy ne molemmat intohimoni. Nuutajärvi Workshop oli Petran ja Helmivillakon Erika Välimäen järjestämä tapahtuma Urjalassa, Nuutajärven kartanossa. Osallistujamäärä oli rajallinen joten päätös siis piti tehdä nopeasti.

 

 

Ehdin odottaa ja fiilistellä workshoppia parisen kuukautta. En ollut aikaisemmin käynyt workshopeissa, joten minulla ei olut minkäänlaisia ennakko-odotuksia päivän suhteen. Verkostoituminen, ammattilaisten vinkit ja ideat olivat päällimmäinen mielikuva, jota odottaa.

morsiamen puku Vieno Bridal - yrittäjyys

 

Olin aloittamassa omaa yritystoimintaa. Yrittäjyys, pitkäikäinen haave sekin, joka vain on odottanut toteuttajaansa.

Hymn to hope - yrittäjyys
nuotit

Nuutajärvi Workshop oli kaikin puolin ihana päivä. Kukkien huumaava tuoksu, kartanon rapistunut kauneus, tarjoilut ja pitkälle hiotut aihiot. Päivän aikana oli jännää huomata itsessäni, kuinka epävarmaksi muutuin määrätietoisten ammattilaisten seurassa. Minun silmiin näytti siltä, että kaikilla muilla oli kirkkaasti selvillä oma visio, miksi he ovat tulleet workshoppiin ja millaisia kuvia haluavat workshopista portfolioonsa.

Ja entä minä? Olin tullut nuuhkimaan kukkien tuoksua ja kurkkimaan tuoksun lähteitä linssin läpi. Olisiko minulla pitänyt olla jokin suunnitelma? Joku suurempi tarkoitus workshoppiin osallistumisessa?

 

Tiedän, että jokaisella on sama aloituspiste uuden edessä. Kaikki aloittavat alusta. Oma toimenkuva ja visiot rakentuvat tekemällä ja kokeilemalla. Innostus on ehkä suurin pääoma, jota tarvitaan yrittäjyydessä. Into ruokkii tekemään ja onnistumiset luovat intoa. Ja vain tekemällä voi tulla onnistumisia, kokeilemalla. Kaikki eivät aina mene suunnitelmien mukaan, mutta miksi pelätä oppimiskokemuksia?

Olin vähällä luovuttaa, ennen kuin ehdin edes aloittaa. Kannattaako sitä ees yrittää, kuitenkin menee pieleen. Yhdenlainen näkökulma sekin. Hellyyttävänä voimalauseena voisi tässä toimia A.A. Milnen Nalle Puh hahmon viisaus:

”Ajatteles, jos joku puu kaatuisi kun me olemme sen alla!”

”Ajatteles jos ei kaadu”, sanoi Puh pitkään harkittuaan.”

Millaisia neuvoja Ihaa mahtaisi antaa yrittäjille…

 

 

nuutajärvi

 

valoisa

tanssi

 

Lue myös:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.