Tunnelmien tulkkina elämäsi hetkissä

Valokuvaaja Eevi Konttinen

Minua kiehtoo erilaisten tunteiden ja aitojen tilanteiden ikuistaminen. Kun kuvaan on saatu vangittua hetken tunne ja tunnelma niin, että sitä voisi katsella loputtomiin, voin kuvaajana sanoa päässeeni tavoitteeseen. Mielestäni jokaisella ihmisellä on oikeus tulla nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään, juuri sellaisena kuin on. Kuvaushetkellä kaikki tunteet ovat sallittuja, niin ilo, suru, ihastus, myös viha, koko tunteiden kirjo, se nostaa esille herkkyyden ja aitouden.

Lapsena kuljin metsässä kahden veljeni ja siskojeni kanssa tehden elokuvia isän videokameralla. Jokainen liikenevä kasetti äänitettiin täyteen ja jos ei löytynyt tyhjää kasettia, nauhoitimme huoletta toisten kasettien päälle. Äidin koulutuskasetit ja isän 50-vuotisjuhlavideo oli meidän mielestä jo niin nähtyjä, että ne kasetit sai parempaa käyttöä. Syntyi hauskoja videoita ilman editointiohjelmia, suoraan kasetille kuvakulmia ja leikkauksia vaihdellen. Monen videon alusta kuuluu kirkas lapsen huuto ”Kymmenen”. Ohjaajan neuvoa oli kuunneltu, kun hän oli kehottanut laskea mielessään kymmeneen ennen, kun lähtee tulemaan kameraa kohden.

Lapsuuden videoprojektit lienevät alkuinnostuksena sille, että lähdin opiskelemaan media-assistentiksi Tampereen ammattikoulun videopainotteiselle linjalle. Valmistumisen jälkeen keskityin kuitenkin muihin asioihin, kunnes muutama vuosi sitten sain joululahjaksi järjestelmäkameran. Se on ehdottomasti parhaita lahjoja mitä olen koskaan saanut! Kamerasta intoutuneena lähdin opiskelemaan valokuvausta Voionmaan opistoon, jonka jälkeen kulutin koulun penkkiä myös Tampereen ammattikorkeakoulussa opiskellen tietojenkäsittelyn koulutusohjelmassa.

Nyt olen tehnyt valokuvaajan töitä jo muutaman vuoden ajan. Kuvamuisto – välilehdeltä löytyy kuviani ja blogista ajatuksia elämästä.

Arvot

Arvokkuus

Näkyy kuvauspalveluista aina viimeiseen lopputuotokseen asti

Leikkisyys

Linssin läpi, aina läsnä, yhdessä asiakkaan hetkessä, pilke silmäkulmassa

Huolellisuus

Perehdyn kuvattavaani, olen valmistautunut jokaiseen hetkeen 

valokuvaaja eevi konttinen

Missio

”Olen tullut herättämään tunteita kuvattavissa ja kuvieni katsojissa. Leikin ja kokeilen, vapautan kahleet, jotka rajoittavat meitä tuntemasta ja näkemästä upeat hetkemme. Hetki, siinä on kaikki.

Olen tunnelmien tulkki Eevi Ingrid.

valokuvaaja eevi konttinen

Visio

”Kuvaan ja kehitän uusia ideoita kuvaa ja digitaalisuutta hyödyntämällä. Synnytän ihmisille muistoja, jotka ovat mukana joka hetkessä.

Olen Eevi Ingrid tapaamme luovuuden leikkikentällä.”

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin jatketaan keskustelua!